Yeniden düzenlenen web sayfamızla sizlerle birlikteyiz. Bu vesile ile değerli mütevelli heyet üyelerimizi, gönüllü üyelerimizi, kadın kolu üyelerimizi, genç girişimci ve vakıf dostlarımızı MESVAK Yönetim Kurulu adına selamlamaktan mutluluk duyuyorum. Bundan böyle bu köşede Vakıf dostlarımızın bizlere mesajlarını okuyacağız. Müsaadenizle Web sayfamızın ilk yazısında özetle Vakfımızın kuruluş amacını ve geride bıraktığımız yıllardaki çalışmaların kısa özetini paylaşmak istiyorum.

Değerli dostlar,

MESVAK özetle; işadamı yetiştirme, geliştirme, yerel ve bölgesel kalkınmaya mesleki eğitim yoluyla destek olma amacıyla kurulmuş ve bugüne kadarda amacının dışına çıkmadan istikrarlı yürüyüşüyle tamamen mensuplarımızın verdiği cüzi bağışlarla bugünlere gelmiştir.

2001 yılından beri kredi kartından bizlere 10 ile 25 TL arasında aylık bağışta bulunan dastlara da hassaten teşekkür ediyorum. Biz bu desteklerle bugün Vakfın kendi mülk dairesinde hizmet veriyoruz.

Vakfımızın kuruluş senedi incelediğinde; yaşamak için yaşatmayı, kazanmak için kazandırmayı, helalinden maddi ve manevi kazanmayı, müteşebbisi, girişimciyi desteklemeyi, insanlara hizmetin kendimize hizmet olduğunu, Türkiye’nin geleceğinin müteşebbis gelişimde olduğunu amaçlayan bir vakıf olduğu görülecektir.
MESVAK’taki maddi ve manevi birikimler; Vakıf ailemizin, kendi insanımızın, devletimizin, halkımızın ve dolaysıyla hepimizindir.

Uzun yıllar her ayın son perşembesi Perşembe Pikniği adı altına bilgi paylaşımını esas alan yemekli toplantılar yaptık.

Dört yıl MESVAK TSM Korosu çalışma yaptı. Yozgat, Kırıkkale Ankara’da konserler düzenledik.

Türkiye Noterler Birliği (TNB)ile ortaklaşa Doç. Dr. Rahmi Güvenç hocanın yönetimindeki TUMATA Grubu ile müzikle terapi örneği konser taptık.

Malatya’da atıl durumda olan ayakkabı imalat makinalarını gün ışığına çıkardık, iki adet İŞKUR destekli ayakkabı projesi yaptık ve üretime başlayan atölyeyi ihtiyaçlı Konak mahalleli gençlere devrettik. Bu proje Malatya Valiliği Hasan Kavunduk Mesleki Eğitim Merkezinde başarıyla devam etmekte ve 100 yakın genç burada eğitim alarak sanayide kalfa ve usta olarak çalışmaktadır.

Kırıkkale Karakeçili’de yaptığımız besi projesi ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan destek sağlanarak, 30 aileye 90 büyükbaş besi hayvanı dağıtılarak bölgede besiciliğe öncülük edildi. Bu çalışma sonrası çevrede 30’a yakın besici ile bir et merkezi oluşmaya başlamıştır.

Çeşitli il ve ilçelere mutat olarak Yerel Kalkınma Gezileri yaptık. Adeta bir bilgi çerçisi gibi bilgi aldık, görgü aldık, bilgi paylaştık, böylece sosyal kaynaşmaya, dayanışmaya ve girişimciliğe katkı sağladık.

Mamak Belediyesi ortaklığında yapılan Dezavantajlı Grupların İstihdamı konulu AB Projesine ortak olduk.

2016 Temmuz ayında başlayan, 6 Ekim 2016’da Ankara Holiday İnn Otelde açılışı yapılan MESVAK’ın yürütücülüğünde ve Teknik Eğitim Vakfı (TEKEV)’in ortaklığındaki Kayıtlı İstihdamla ilgili AKÇE projesi devam etmektedir.

Bu hizmetler sosyal aile olmuş dostların birlikteliğiyle gelişen ve gerçekleşen hizmetlerdir. Sizlerin de bu gönüllü hizmetlerde yer almanızı, gönüllü üye olmanızı, çalışmalara katılmanızı, MESVAK ailesi olarak birbirinize müşteri olmanızı, verilen hizmetlerde MESVAK üyesi olmanın farkındalığını Ahilik kültürü anlayışında yaşamanızı ve yaşatmanızı arzu ediyoruz. Bizimle olmaya var mısınız?

Saygılarımızla.

Nurettin KONAKLI
MESVAK Yönetim Kurulu Başkanı