MÜTEŞEBBİS GELİŞİM VAKFI (MESVAK)

Müteşebbis Gelişim Vakfı (MESVAK); işadamı yetiştirme, geliştirme, yerel ve bölgesel kalkınmaya mesleki eğitim yoluyla destek vermek amacıyla kurulmuştur. Vakfımız kuruluşundan bu yana, üyelerinin katkılarıyla hizmetlerini sürdürmüş ve sürdürmektedir.

Vakfın kuruluş senedi genel prensip olarak; yaşamak için yaşatmayı, kazanmak için kazandırmayı, müteşebbisi, girişimciyi desteklemeyi, insanlara hizmeti kendimize hizmet saymayı, Türkiye’nin geleceğini Türk müteşebbisliğinin desteklenmesini ve gelişimini hayati öncelik olarak kabul eder.

MESVAK ailesi olarak insanları yakınlaştırmak, ortak değerlerde kaynaştırmak amacıyla yıllarca her ayın son perşembesi “Perşembe Pikniği” adı altına bilgi paylaşımını esas alan yemekli toplantılar yapmıştır.

Vakfımız bünyesinde dört yıl boyunca Türk Sanat Müziği Korosu çalışmaları yürütüldü; Yozgat, Kırıkkale Ankara’da konserler düzenlendi. Türkiye Noterler Birliği (TNB) ile ortaklaşa merhum Doç. Dr. Rahmi Güvenç hocanın yönetimindeki TUMATA Grubu ile “müzikle terapi” örneği konser gerçekleştirildi.

Sosyal projelerimiz, kültür hizmetlerimiz ve her türlü Vakıf aktivitelerimiz insanımızı ve toplumumuzun gelişimi ve esenliği içindir. İnsanlara hizmetten haz duyanların bu aktivitelerde yer almalarını, gönüllü üye olmalarını, bir Ahilik Kültürü bağlamında çalışmalara katılmalarını bekliyoruz.

Vakfımız Malatya’da 2008 yılında iki adet İŞKUR destekli Ayakkabı Projesini yürüttü. Bu projeler yoluyla ayakkabı üretimi atölyeleri kuruldu ve 125’den fazla genç bu atölyelerde eğitim alarak ayakkabı sanayinde iş sahibi oldu ve olmaya devam etmektedirler.

Ayrıca, Vakfımızın Kırıkkale Karakeçili’de üstlendiği “besi projesi” ile, SYDV destek sağlandı; 30 aileye 90 büyükbaş besi hayvanı dağıtıldı. Bu proje ile bölgede besiciliğe öncülük edildi; proje uygulamaları sonrası çevrede 60’a yakın besici ile bir Kızılırmak et havzası oluşturuldu.

Vakfımız, Ankara Mamak Belediyesi ortaklığında yapılan “Dezavantajlı Kadınların İstihdamı” konulu AB Projesine ortak oldu ve bu proje başarıyla tamamlandı.

MESVAK’ın yürütücülüğünde ve Teknik Eğitim Vakfı (TEKEV)’in ortaklığındaki 2016 Temmuz ayında başlayan, “Ankara’da Kayıtdışı İstihdamla Mücadele” konulu kısaca AKÇA Projesi tamamlandı.

2015 yılından beri Şiddetle Mücadele Vakfı (HEGEM Vakfı) ile işbirliği protokolü yaptık. Müşterek projelere teklif verdik. Güzel ve yararlı projeleri birlikte uygulayacağımızı ümit ediyoruz.

2018 yılında Berk Medya kuruluşu Mesleki Yerlilik Akademisi ile yapılan işbirliği protokolü ile Mesleki Yeterlilik Kurumu uhdesinde yürütülen Mesleki Yeterlilik Sertifikası sınavlarına online hazırlanmalarına destek amaçlı kurumlar ve işyerleri ziyaret edilmektedir.

Planlama çalışması tamamlanan MESVAK İktisadi ve Sosyal Gelişim Akademisi kısaca MESVAK Akademi’nin hayat bulması için çalışmalar aralıksız sürdürülmektedir.

Değerli dostlar

Bundan böyle bu sütunda belirli aralıklarla yönetim kurulunun kaleminden MESVAK’la ilgili çalışmaları ve yeni gelişmeleri bulacaksınız. Yeni sürprizlerimiz olacak bizi izlemeye devam ediniz. Saygılarımızla.

Nurettin KONAKLI

MESVAK Yönetim Kurulu Başkanı.

 

Facebook: mesvak müteşebbis gelişim vakfı